Algemeen nieuws uit de wereld van wijn, nieuws over La Gironde en onze nieuwsbrief

nieuws

assortiment

onze wijnen waar

contact

En nog maar een keer in het nieuws ... - 13/12/2005

Onze Cremant nu weer in De Telegraaf!

lees verder ...


Beste mousserende wijn - 01/12/2005

Op zondag 20 november werden de beste Champagne en mousserende wijn verkozen door wijntijdschrift PersWijn. Onze Cremant de Bourgogne Chardonnay stond voor de tweede categorie, zoals u hieronder al kon lezen, in de finale ... maar nu heeft ie nog gewonnen ook!

'Bij de mousserende wijnen ging de prijs voor de beste wijn naar de Crémant de Bourgogne van het huis Sounit, een klassieke wijn op basis van Chardonnay, heel gerijpt, met een bijna Champagne-achtig karakter (La Gironde).' - bron Perswijn, November 2005

Meer over de wijnen van Albert Sounit


La Gironde wijnen in de pers ... - 20/11/2005

Verschillende wijnen zijn weer in de prijzen gevallen. Een tijdje terug waren we al zo verheugd over de nummer 1 notering van Mmmmm Rosado in Perswijn, nu krijgt, in dit zelfde magazine, onze Cremant de Bourgogne Chardonnay van Albert Sounit 5 sterren, een finaleplaats en een prachtig commentaar. Een schitterende recensie ook voor onze Iona Sauvignon uit Zuid Afrika en niet te vergeten tijdens het 17e Proefschrift Wijnconcours is onze unieke Dulce van Bodegas Castaño 'wijn van het jaar' geworden in de categorie 'zoet rood'.

lees verder ...

'Betaalbare klasse!' - bron: Perswijn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Eerste wijn 2005 gearriveerd! - 20/10/2005

(tenminste ... van het noordelijk halfrond)

Le PRIMEUR de Dom Brial 2005, zoals elk jaar verkrijgbaar vanaf de derde donderdag in Oktober, precies een maand eerder dan de Beaujolais Primeur. Elk jaar verrassen de wijnmakers van Dom Brial ons met een geweldige kwaliteit Primeur. Jaar in jaar uit zeggen we weer dat menig Beaujolais hier niet aan tippen kan. Naast het explosieve fruit wat je tegemoet komt zodra je de wijn inschenkt, volgt een prachtige gebalanceerde smaak met stuctuur en zelfs een zachte kruidigheid.

Het was echter wel even schrikken, toen we de dozen voor het eerst vol verwachting openden ...

lees verder ...


Tien jaar samenwerking met Bodegas Castaño wordt gevierd - 07/10/2005

Dit keer voor onze zakelijke relaties (wijnhandel en horeca) een smakelijk evenement op maandag 31 oktober a.s. in het onderkomen van de Euro-Toques, Heerlijkheid Mariënwaerdt te Beesd.

lees verder ...


Nieuwsbrief Oktober - 02/10/2005

Tapas-set gratis bij 12 flessen Hécula 2003 ... klik hier voor de nieuwsbrief. Wilt u deze nieuwsbrief automatisch periodiek ontvangen? Meld u dan hier aan.


Vijf van onze wijnen onder de 5 euro geselecteerd! - 23/09/2005

voor de wijnalmanak 2006 van Hubrecht Duijker en Harold Hamersma

Deze handige gids ligt vanaf oktober in vernieuwde vorm in de winkels. Van de 8 door ons ingezonden wijnen hebben Hubrecht en Harold maar liefst 5 La Gironde wijnen geselecteerd, waarvan 1 zelfs, de Vin d'Ici 2004 van Dom Brial, werd bekroond met een ster.

Een resultaat waar we erg blij mee zijn, omdat de focus bij La Gironde toch meer ligt op wijnen juist net bóven de 5 euro en hoger. Ook al hebben we dan niet zo'n uitgebreid assortiment onder die 5 euro, dat wát we hebben blijkt dus wel de goedkeuring van de heren te verdienen ....

lees verder ...


Vlaggetjesdag in Yecla! (oranje boven) - oogstverslag Mmmmm Blanco - 16/09/2005

(door Marco Meeuwsen - wijnimporteur, wijnmaker, wijngek)

Nee, het ging niet om de nieuwe haring die binnenkwam, maar om de beste druiven binnen te halen voor onze Mmmmm blanco 2005.

Dit jaar moest het tenslotte nóg beter worden dan in 2004, mijn eerste oogst. De wijn was wel binnen 8 weken uitverkocht, maar persoonlijk was ik nog lang niet tevreden.

De gedachte dat ik nog niet aan het maximum van mijn presteren zit, speelt constant door mijn hoofd. Daarom heb ik dit jaar 2 nieuwe proyectos met M blanco om de kwaliteit nog verder omhoog te stuwen.

lees verder ...


'Rare druif' weer naar Yecla - 02/09/2005

Twee weken eerder dan de planning vloog Marc afgelopen Zondag wederom naar Yecla. Als gevolg van het extreem warme weer in Yecla, hadden de druiven voor Mmmmm Blanco al hun optimale rijpheid bereikt en moest Marco hard aan de slag. Vandaag zal hij (waarschijnlijk afgepeigerd) weer naar huis vliegen. We houden u op de hoogte!


Perswijn enthousiast over onze rosé's - 11/08/2005

Het toonaangevende wijnmagazine Perswijn heeft voor de uitgave juli/augustus 350 (!) verschillende rosé's uit alle windstreken geproefd. Een groot aantal van onze rosé's kreeg een positieve waardering van het proefpanel en onze 'eigen' Mmmmm Rosado werd zelfs tot nummer 1 verkozen.

Uiteraard is het al fantastisch als een wijn uit ons assortiment hoog wordt gewaardeerd. Echter het feit dat deze wijn niet alleen door Marco is uitgezocht, maar dat hij Mmmmm Rosado helemaal zijn eigen creatie is, maakt ons best een beetje extra trots.

lees verder ...


Zuidfranse wijnen uitvoerig beschreven - 14/06/2005

Sinds vandaag vind u uitgebreide info op deze site over drie prachtdomeinen die we al lange tijd in ons assortiment hebben:


Nieuwe info over diverse Italiaanse wijnen - 11/06/2005

Vanaf vandaag info over diverse Italiaanse wijnen vooruitlopend op de aanbieding van Juni/Juli, waar we eind Juni mee starten. Klik hiernaast op de Italiaanse vlag om op de overzichtspagina te komen.


Nieuw in het assortiment - 27/05/2005

Hoge kwaliteit Duitse wijnen, nu ook bij La Gironde. Lees het complete verhaal over Weingut Frank Brohl uit het dorpje Pünderich aan de Moezel, of het verhaal van een andere topper Christoph Rimmele.


Mmmmm Blanco is binnen - 12/05/2005

Na het succes van Mmmmm Tinto en Mmmmm Rosado wilde Marco Meeuwsen ook een witte versie maken. Afgelopen maandag was het dan zover. Mmmmm Macabeo de Castaño was gearriveerd in Nederland en 'dit nieuwe kindje' binnen de Mmmmm-familie werd op deze dag gepresenteerd aan de vakhandel en horeca. De oplage van de witte Mmmmm is dit eerste jaar slechts 1644 flessen en omdat ie zo in de smaak viel is de wijn dan ook zo goed als uitverkocht.

Mmmmm Blanco is een waardig nieuw lid van de familie. Net als de rode en de rosé een prachtig gebalanceerde wijn met een rijke geur en smaak, veel extract en mooi gedoseerd hout.

Voor een complete beschrijving hoe Mmmmm Blanco tot stand is gekomen klik hier


Asperges ... ze zijn er weer! - 02/05/2005

Niet dat wij ze verkopen, maar we hebben wel 2 leuke aanbiedingen erbij. Klik hier voor de Nieuwsbrief van mei.


Sneeuw in het Rhône-gebied - 20/04/2005

In het noordelijke deel van het Rhône-wijngebied in Zuid-Frankrijk viel dit weekend nog zoveel sneeuw dat er een verkeerschaos ontstond.

In Hermitage, Cornas en St. Joseph waren dit weekend de wijngaarden bedekt met een laag sneeuw. De beroemde Hermitage-heuvel leek meer op een ski-piste dan op een wijngaard. Gelukkig was het niet koud genoeg om schade aan de wijnstokken te veroorzaken.


7 prachtige bedrijven toegevoegd - 15/04/2005

Vandaag zijn weer 7 relaties die met onze wijnen werken toegevoegd aan de rubriek 'onze wijnen waar'. Een leuke service waardoor u kunt zien waar bij u in de buurt onze wijnen geschonken worden.


Altos Malbec - Wine Spectator's Wine of the Week - 23/03/2005

Onze heerlijk argentijnse Altos Malbec is deze week door het amerikaanse wijnmagazine Wine Spectator uitgeroepen tot 'Wijn van de Week' ... toch wel heel wat als je bedenkt dat ze uit miljoenen wijnen kunnen kiezen!

klik op de afbeelding voor een vergroting of klik hier voor onze info over Altos


Mmmmm, Dulce & Rioja Blanco op weer een nieuwe locatie - 22/03/2005

Mmmmm Tinto, Dulce Monastrell en onze prachtige witte Rioja zijn nu ook te verkrijgen in Zuidland. Gastheer Dave van Cuisine Savoureuse was na het proeven van deze wijnen direct enthousiast en heeft ze een plekje gegeven op zijn wijnkaart ...


De lijst wordt langer ! - 09/03/2005

Via de link 'onze wijnen waar' (hiernaast links) kunt u steeds meer relaties van La Gironde vinden. Zo kunt u direct zien welk restaurant, hotel of wijnhandel bij u in de buurt wijnen van ons serveert. De lijst is nog lang niet compleet, maar we hebben vandaag weer 5 prachtige adressen, in 5 verschillende provincies toegevoegd.

Nogmaals ... nog lang niet compleet, maar de lijst wordt langer en langer.


Het zonnige zuiden .... - 28/02/2005

Zoals u kunt zien is het niet alleen winter in Nederland. Zelfs in het toch vrij zuidelijk in Spanje gelegen wijngebied Yecla (bekend van onze wijnleverancier Bodegas Castaño) is het koud en heeft het gesneeuwd.


Ons Bourgogne huis Domaine Doudet-Naudin - 22/01/2005

Vanaf nu interessante info over één van onze belangrijkste wijnproducenten ...

(om verder te gaan klik op het logo)


'Oud Nieuws' - nieuwsberichten uit 2004

Soms niet meer van toepassing, vaak nog wèl interessant om te lezen

Contact La Gironde