Algemeen nieuws uit de wereld van wijn, nieuws over La Gironde en onze nieuwsbrief

nieuws

assortiment

onze wijnen waar

contact

Op dit moment zijn door ons 4 jaargangen van Mmmmm de Castaño gemaakt, waarvan er 2 inmiddels op de markt zijn gebracht. En met succes!

Mmmmm begint zo langzamerhand erkenning te krijgen in de betere wijnhandel en (top) horeca. De tinto 1999 en 2001 (20 fusten) zijn bijna uitverkocht.

Spectaculair was de verkoop van de Rosado (6 fusten) die voor het eerst dit jaar als Mmmmm gebracht werd. Binnen 6 weken was de wijn uitverkocht. Fantastisch en bedankt voor het vertrouwen!

Maar we zijn nog niet klaar bij Castaño ........... Zoals we min of meer toch hebben laten zien dat van Monastrell voor zowel rood als rosé een topwijn produceren mogelijk is, waarom dan ook niet dezelfde uitdaging aangaan voor Macabeo. Ok, toegegeven, in het warme zuidelijke Yecla is het niet ideaal, maar toch denken wij dat het kan.

Op 5 augustus zijn we de wijngaard Dominio Espinal in gegaan om op een deel van deze wijngaard een perceel met de beste stokken te selecteren. Ook hebben we die dag met Mariano Lopez, de oenoloog van het huis en inmiddels een goede vriend van ondergetekende geworden, een vinificatieplan opgesteld.

2 september gaan we de eerste druiven proeven, meten en beoordelen. Deze oogst gaan we proberen een witte Mmmmm te maken van persoonlijk geselecteerde Macabeo-druiven die op het perfecte tijdstip geoogst dienen te worden. Er liggen 6 nieuwe Franse eikenhouten fusten geduldig te wachten om het rijpe sap van de Macabeo ergens in september te ontvangen. Wij houden u op hoogte van de ontwikkelingen rond Mmmmm Macabeo de Castaño.

klik op de pijl voor meer over Mmmmm Tinto en Mmmmm Rosado

Contact La Gironde