Marche, Azienda Agricola Le Terrazze

nieuws

assortiment

onze wijnen waar

contact

Le Terrazze - Uiterlijke schijn bedriegt!

Het eerste contact met Antonio Terni: U moet zich voorstellen. Men loopt op een zeer grote internationale wijnbeurs waar alle grote inkopers van de hele wereld naar toekomen om te proeven, nieuwe contacten te leggen en in te kopen. We lopen er eigenlijk allemaal strak in het pak. Achter een proeftafel staat een man met een tamelijk verwaarloosd uiterlijk, in een spijkerbroek en met een kennelijk te vaak gewassen, vaal geworden T-shirt met levensgroot Bob Dylan in concert erop. Dan denk je toch even na, niet? Als na een uiterst vriendelijk gesprek achteraf blijkt dat dit een van de grootste wijnmakers van de streek Marken is denk je wederom na: Het gaat dus toch uiteindelijk om de inhoud en niet om het uiterlijk!

Le Terrazze

Want de passie is er niet alleen voor Bob Dylan maar vooral voor zijn wijnen. Hoe gek ook, Antonio is en blijft (zelfs voor collega-producenten) tot de allerbeste producenten van Rosso Conero behoren. Met zijn in werkelijk perfecte staat verkerende 7 hectare wijngaard en een gemiddelde productie van 25.000 flessen per jaar, hetgeen neerkomt op slechts circa 30 hl. per hectare, is dat dan ook niet verwonderlijk dat dit zeer geconcentreerde wijnen zijn.

Rosso Conero is een kleine enclave in het Marken gebied. Het ligt aan de Adriatische kust bij de havenplaats Ancona. Door het geringe aantal producenten en de omvang van het gebied komt men Rosso Conero niet veel buiten ItaliŽ tegen. De wijngaarden van Le Terrazze liggen wat verder landinwaarts, meer beschut van de vochtige zeelucht en genietend van de volle zon. Hier komen de Montepulcianodruiven tot volle rijpheid. De wijnen van Le Terrazze zijn gul, net als Antonio die je graag zoveel mogelijk zijn passie voor Rosso Conero uitlegt. Desalniettemin vertelt hij aan het einde van het gesprek maar al te graag dat Bob Dylan toch wel zijn tweede passie is......

Rosso Conero - Donker van kleur, met een dikke neus van cassis, donkere kersen, jam. Een verrukkelijk sappige smaak met wederom veel fruit is de eerste aanzet. Daaronder fijne tannine's en stevige structuur. Door de enorme concentratie blijft deze Rosso nog lang in de mond achter. Je proeft de zon, de warmte en de toegankelijkheid waarmee Antonio eigenlijk wil zeggen: Mijn wijnen zijn om te drinken en niet anders! Neemt niet weg dat met deze "eenvoudige" gedachte hij een prestatie neerzet die niet onderschat dient te worden.

Rosso Conero Sassi Neri

Alleen wanneer de oogst het toelaat worden er van deze topcuvee slechts 2-3.000 flessen geproduceerd. Door een houtlagering op Frans eiken wordt een Sassi Neri beschouwd als een van de mooiste zo niet de mooiste Rosso Conero van Italië. Breedsmakend, een enorme power en een volle smaak met een complexiteit aan verschillende smaakpatronen volledig in balans.   Een grote wijn die met gemak 8-10 jaar oud kan worden.

Contact La Gironde