Bourgogne, Maison Albert Sounit

nieuws

assortiment

onze wijnen waar

contact

Maison Albert Sounit

Crémant de Bourgogne is de specialisatie van dit kleine huis dat gevestigd is in Rully, hart van de Crémant de Bourgogne streek.

De mousserende wijnen van Sounit worden regelmatig door de internationale pers als uiterst mooie wijnen bestempeld.

De serie omvat een Brut Prestige, een Demi-sec, een Brut Rosé, een Brut 100% Chardonnay en een Brut Millésimé.

Daarnaast voedt men er op kleine schaal een aantal prachtige stille witte en rode wijnen op waarbij het respect voor de "terroir" waar de druiven af komen voorop staat.

Bij Sounit worden nog wijnen opgevoed die authentiek voor de Chalonnaisstreek zijn. De houtopvoeding (gebruikelijk voor vele Bourgogne's) wordt gebalanceerd toegepast, met als resultaat: frisse, gulle en toch stevige Bourgogne's zoals de wijnen uit deze streek horen te zijn.

Een van meest bijzondere witte wijnen is de Mercurey 1e Cru Clos du Roy.

Deze Chardonnay wordt met slecht 5-6 fusten per jaar geproduceerd want de rest van wijngaard staat beplant met Pinot Noir. Albert Sounit koopt de druiven op, vinifieert ze volledig op fust op een zo laag mogelijke temperatuur om zoveel mogelijk extractie te verkrijgen.

 

Van de 5 fusten afkomstig uit Allier en Nevers zijn er 3 nieuw en 2 van 1 jaar oud. Tot ongeveer eind oktober rijpt de wijn verder op fust.

Deze zeer exceptionele cuvee heeft zowel een hint van tropisch fruit als de frisheid van limoen met fijne houttonen. De smaak is mondvullend, sappig met een brede smaak van fruit, zuren en fijne vanille. Een dikke wijn die niet onder doet voor sommige Meursault of Puligny. Gastronomisch prachtig bij een stevige vissoort als b.v. Dorade.

Verder produceert Albert Sounit :

 

Wit - Montagny 1e Cru: wijnen met een minerale ondertoon, mooi droog en strak en Rully: aromatisch, vol fruit, romig en een fijne zuurgraad.

 

Rood - Givry: aparte dennegeur en kruiden. Soepel, fruitig en zacht, Rully: wat boerse stijl Pinot Noir, fijne tannine, mondvullend, wat aristocratisch en Mercurey 1e Cru: wijn met een sterk bouquet (citroen) en een krachtige smaak.

Klik hieronder om naar onze andere Bourgogne-producent te gaan.

Contact La Gironde