Alf am Mosel, Weingut Christoph Rimmele

nieuws

assortiment

onze wijnen waar

contact

Klein maar fijn

Dit is waarschijnlijk het kleinste domein dat wij vertegenwoordigen in Nederland. Eigenlijk heeft Christoph veel te weinig wijn voor ons, maar de wijnen zijn zo goed dat, hoewel mondjesmaat beschikbaar, we ze gewoon móeten voeren in ons assortiment. 

Anderhalve hectare is het bezit van de in 1948 geboren Christoph Rimmele.
Klein om maar zo te noemen….
Bovendien zijn ze ook nog eens verdeeld over 9 percelen tussen Zell, Bullay, Alf en Neef. Wel op toplocaties met perfect zuidelijk gerichte hellingen.
Vervolgens verzorgd door een bijzondere man met een enorme passie en werkend volgens het EKO (Biologisch) systeem. Christoph is een integer persoon die, zoals wij het ervaarden, iedere stok in zijn wijngaard persoonlijk kent. Wat hij zich nauwelijks beseft is dat hij door de eenvoud, zuiver- en puurheid van zichzelf en zijn wijnen, mensen tot nadenken zet.
"Weniger ist mehr und oft besser zugleich".

Hij heeft een duidelijke visie over hoe zijn wijnen moeten zijn:
Puur, schoon, ras en met de hoogst mogelijke expressie van het karakter zijn wijngaard. En dat hebben we geproefd.

In zijn kelder in Alf, welke dateert uit 1880 is alleen het hoogst noodzakelijk materiaal aanwezig. Er staan eigenlijk alleen een paar tanks, een simpele afvulmachine en dat is het.

Er zijn in Duitsland Rieslings die steunen op hun zuren, strak zijn als pianosnaren maar zo delicaat als een vlinder kunnen zijn.

Dat is, kort omschreven, de Riesling van Christoph Rimmele.

 

Contact La Gironde