Wijnmaker Santiago Margozzini van Viña Tarapacá in Nederland

nieuws

assortiment

onze wijnen waar

contact

Interessante Masterclass Tarapacá in Hotel Heidepark in Bilthoven

Hotel Heidepark in Bilthoven was maandag 18 oktober j.l. de locatie waar Santiago Margozzini, één van de wijnmakers van Tarapacá, tekst en uitleg kwam geven over dit Chileense wijnhuis aan een groepje van ongeveer 30 geinteresseerde wijnhandelaren.

Santiago is pas sinds 2003 werkzaam bij Viña Tarapacá. Daarvoor heeft hij zo'n 5 jaar gewerkt bij Viña MontGras en het is vooral zijn verdienste dat deze Bodega in 2002 uitgeroepen is tot Winery of the Year.

De proeverij werd geopend met een heerlijk glas mousserende Casablanca Sparkling, een prima manier om op maandagochtend de week te beginnen.

Er was van alles te proeven .... bijvoorbeeld de gewone Sauvignon Blanc naast de Reserva, een Carménère Varietal naast de Reserva en de Gran Reserva van deze soort. Maar ook een verticale proeverij van 4 jaargangen (2000, 1999, 1997, 1996) Cabernet Sauvignon Gran Reserva. Interessant om te proeven dat de wijn wel degelijk goed kan rijpen.

Santiago (in het midden) bezoekt de komende twee weken nog veel Europese landen en meldde ons dat vooral Litouwen en Rusland een enorme nieuwe groeimarkt aan het worden is. Tarapaca is zelf ook stevig aan het groeien; het is inmiddels de 4 na grootste wijnproducent in Chili, aldus Santiago.

Meer weten over Viña Tarapacá, klik hier.

Contact La Gironde