Grote proeverij "Het nieuwe Zuid-Afrika" op 22 november te Mariënwaerdt

nieuws

assortiment

onze wijnen waar

contact

Presentatie "Het nieuwe Zuid-Afrika" groot succes!

Op maandag 22 november jl. ontving Wijnhandel La Gironde op landgoed Mariënwaerdt te Beesd zo'n 80 genodigden om hen "Het nieuwe Zuid-Afrika" te presenteren.

Doel van de avond was het compleet nieuwe Zuidafrikaanse assortiment te introduceren aan met name de betere horecabedrijven én duidelijk te maken waarom La Gironde pas nu Zuid-Afrikaanse wijnen aan haar assortiment heeft toegevoegd.

Hoewel La Gironde al meer dan 30 jaar wijn importeert hebben we pas recent wijnen in Zuid-Afrika kunnen vinden met de nodige "terroir". Veelal afkomstig van zeer kleine, nieuwe producenten die een nieuwe tendens representeren. Een tendens waarbij vooral de nadruk ligt op karaktervolle wijnen gemaakt van druiven van "de juiste stok op de juiste plaats".

Zeer verheugd was La Gironde met de aanwezigheid van de "guest of honour" hare exellentie Miss P. Jana, ambassadeur van Zuid-Afrika. Tijdens de avond werd er naast aandacht voor de wijnen veel stil gestaan bij de cultuur van Zuid-Afrika, hetgeen hare exellentie Miss Jana in haar speech halverwege de avond nog eens benadrukte.

Na de proeverij werd er een diner geserveerd waarbij de gastronomische kanten van de wijnen werden belicht. Gezocht werd er naar perfecte combinaties van wijn en spijs, maar ook werd wel eens bewust een "foute" combinatie gemaakt, dit om de discussie op gang te krijgen.

Dat deze wijnen in de (top) gastronomie een plaats moeten krijgen werd in ieder geval duidelijk.

Aan het eind van de avond werden alle sponsors die het diner mede mogelijk gemaakt hadden nog eens extra bedankt voor hun inzet.

(Schmidt Zeevis, Carl Siegert, Manfred Spaargaren, Paul de Wit, Lindenhoff, Van Grunsven Cuisiniers en leden van de Euro-toque)

Voor een overzicht van de gemaakte foto's van deze gezellige avond klik hier. Wel raden we aan dit alleen te doen met een snelle internetverbinding (kabel/adsl).

Contact La Gironde