Coteaux du Languedoc, Mas Foulaquier

nieuws

assortiment

onze wijnen waar

contact

Wijnproducenten die het extreme in kwaliteit opzoeken? Ze bestaan nog !

Top-kwaliteit uit Pic Saint Loup

De van oorsprong uit Zwitserland afkomstige familie Stolt, heeft op de 8 hectare wijngaard van het Mas Foulaquier, sinds dat ze eigenaar is geworden, een prestatie van niveau neergezet.

De wijnen kenmerken zich door karakter, dat zich voornamelijk vormt door het werken met respect voor de natuur. Alles wordt op een zo natuurlijk mogelijke wijze verzorgd. Balans, fijnheid en veel fruit zijn de grootste kenmerken.

De cuvee Les Calades is de topwijn van Mas Foulaquier. Op eikenhouten fusten opgevoed gedurende 12-18 maanden. Deze Pic Saint-Loup heeft een heerlijke geconcentreerde geur van zwart fruit (bramen, kersen), lichte vanille, wat kruiden, een volle stevige smaak, dik met veel fruit. De afdronk is lang, wat getuigt van een hoge kwaliteit.

Les Calades kunt u jong gedronken het best even 4 uur van te voren decanteren, niet te warm serveren (circa 17-18 graden).

Heerlijk bij wildgerechten, andere stevige vleessoorten of kazen. Wegleggen kan ook ... tot minimaal 2008.

Naast Les Calades produceert familie Stolt elk jaar twee andere, (iets) eenvoudiger cuvée's: L'Orphée en Le Rollier. De eerste oogst van deze familie is de 99-er geweest. Dat ze in zo'n korte tijd op dit hoge niveau zijn gekomen is indrukwekkend. Naast groot vakmanschap is de locatie van de wijngaard natuurlijk van groot belang. De wijngaard ligt in het uiterste noorden van de Cru Pic Saint Loup in de appellation Coteaux du Languedoc, ongeveer 25 km. ten noorden van Montpellier.

We zeggen het zo vaak: het begint allemaal in de wijngaard!

Contact La Gironde