Onze wijnen waar ?

deze website

ons bedrijf

nieuws

assortiment

onze wijnen waar

contact

Euro-Toques Nederland - Beesd/Warmond

EURO TOQUES is in 1986 opgericht door Paul Bocuse en Pierre Romeyer en heeft vertegenwoordigingen in bijna alle Europese landen. Landelijk en Europees worden er diverse activiteiten georganiseerd om duidelijk te maken dat we terecht bezorgd moeten zijn over de kwaliteit en de smaak van ons voedsel en over het voortbestaan van landelijke en regionale culinaire tradities. Daarom mogen deze tradities en ambachtelijke bereidingswijzen niet uit het oog verloren worden. EURO TOQUES onderscheidt zich van de hedendaagse voedsel en drankensector door vooral gebruik te maken van natuurlijke grondstoffen. Leden van EURO TOQUES binden zich aan een erecode. Hierin is vastgelegd dat naar eer en geweten wordt gekookt, met natuurlijke producten en een eerlijke voorlichting aan de klant. Ook is opgenomen dat EURO TOQUES culinaire tradities in stand wil houden. De doelstellingen van EURO TOQUES zijn allerminst defensief. Het is de bedoeling dat koks op een verantwoorde wijze meegaan met hun tijd en nieuwe ontwikkelingen en kookstijlen in het perspectief van de erecode welwillend beoordelen. De vereniging hecht aan een goede voorlichting, ook over het gebruikte product en de bereidingswijze, en wil voor iedereen bereikbaar en toegankelijk zijn.

De Heerlijkheid Mariënwaerdt

is een landgoed van 900 hectare in de Betuwe, gelegen in de kom van de rivier de Linge, middenin het rivierengebied, tussen de plaatsjes Beesd en Tricht, in de gemeente Geldermalsen. Op het landgoed staan drie landhuizen, zeventien boerderijen waarvan veertien monumentale hofsteden en vele hooibergen en vloedschuren.

De Nieuwe Refter - onderkomen van Euro-Toques Nederland

Eén van de historische schuren nabij het Huis Mariënwaerdt is omgedoopt tot 'De Nieuwe Refter', de zogenaamde eetzaal van de kloosterlingen.

Deze prachtige schuur is een culinaire locatie van déze tijd. In een open keuken bereidt cuisinier Jos van Grunsven - lid van Euro-Toques de meest bijzondere gerechten voor u. Uw bijeenkomst wordt geheel op maat verzorgd.

Daarnaast is er de mogelijkheid om uw relaties onder leiding van onze cuisinier
zelf culinair aan het werk te zetten in een exclusieve kookworkshop.

Op 22 november 2004 ontving La Gironde op deze prachtige locatie zo'n 80 genodigden om ons nieuwe assortiment Zuid-Afrika te introduceren. Klik hier voor het verslag.

naam Vereniging Euro-Toques NL
adres De Baan 4
pc + plaats 2361 GH - Warmond
telefoon 071 - 301 3207
email info@euro-toques.nl
website www.euro-toques.nl
Wijnhandel La Gironde - Van Beethovensingel 36 - 3055 JK Rotterdam - T. 010-2850995 - F.2850996 - E. info@lagironde.nl