Zuid Afrika - Citrusdal Cellars, een solide basis

nieuws

assortiment

onze wijnen waar

contact

De modernste faciliteiten

Waar Citrusdal cellers naar toe wil is steeds meer wijnen te gaan maken per origine. Dat wil zeggen dat druiven van een bepaalde wijngaard of een aantal wijngaarden bij elkaar die dezelfde "terroir" en kwaliteit hebben, apart te bottelen. Deze wijnen worden dus niet meer vermengd met wijnen die gemaakt zijn van druiven uit andere sub-regio's. Daarom zijn er veel en kleine Inox tanks beschikbaar om dit hoge kwaliteit potentieel te verwezenlijken.

Daarnaast beschikt de cellar over de laatste moderne apparatuur, een eigen bottellijn en een laboratorium dat wordt gecontroleerd door Cape Wine Labs. De cooperatie heeft zo'n 80 leden en dat is niet altijd even gemakkelijk. Vooral als het gaat om het nemen van beslissingen op het gebied van investeringen of het op een bepaalde manier van wijngaard bewerken, moge duidelijk zijn. Om de boeren ervan te overtuigen dat dit voor de toekomst nodig is neemt nogal eens wat tijd in beslag. Dat zijn investeringen die gedaan moeten worden om "andere", betere en originelere Zuid-Afrikaanse wijnen te gaan produceren.

Fairtrade - Citrusdal Cellars mag zich "huisleverancier" noemen van de Fairtade organisatie die ook in Nederland erg aktief is. Via speciale "wereldwinkels" worden uitsluitend producten verkocht waarvan een deel van winst terugvloeid naar de lokale werknemers. Zo worden er op de afgelegen boerderijen mogelijkheden geschapen om kinderen te scholen, betere werkomstandigheden te creëren en soms zelfs werknemers een eigen stukje land te kunnen overdragen. Een aantal van de leden van de Citrusdal cellar is gecertificeerd. Deze boerderijen zien er op en top uit, hetgeen ook weer tot uitdrukking komt in de uiteindelijk kwaliteit van de wijnen.

Contact La Gironde