Zuid Afrika - Waarom La Gironde nu pas start met Zuid Afrikaanse wijnen |
Toekomst
= terroir
Op dit moment beseft een aantal, voornamelijk jonge wijnboeren, dat het roer om moet, wil er nog een goede toekomst zijn voor Zuid-Afrika als wijnland dan. Zij zijn een aantal jaren geleden begonnen om druivenstokken op de juiste plaats te zetten. Goed bodem- en klimaatonderzoek is belangrijk. Zo kun je er achterkomen waarom je bijvoorbeeld Sauvignon Blanc beter niet op een warm perceel kunt zetten maar op een perceel dat wat koeler is. Dus rekening houden met wat wij noemen het terroir. Het resultaat zal zijn wijnen met karakter die het ras, de grond, het klimaat en bovendien de hand van wijnboer goed weergeven. De strategie bij La Gironde
is zaken doen met de kleine ambachtelijke wijnboer. De boer die originele
wijnen maakt zoals het hoort. Of deze producent dan slechts een beperkte
hoeveelheid wijn kan leveren is niet zo belangrijk, mits het maar van goed
zo niet topniveau is. |