Yecla, Bodegas Castaño - Techniek

nieuws

assortiment

onze wijnen waar

contact

Natuurlijk begint het maken van goede wijn in de wijngaard, ook al lijkt het de laatste tijd dat sommige producenten dit vergeten zijn.

U moet zich voorstellen dat het in het binnenland van Spanje behoorlijk warm kan worden. Het klimaat in Yecla kent extremen. De nachten zijn vaak koel en overdag worden temperaturen van wel 45 graden gehaald. Om onder deze omstandigheden de temperatuur tijdens het gistingsproces onder controle te houden is erg moeilijk.

Daarom heeft Castaño de afgelopen jaren zeer veel geïnvesteerd in de Bodega zelf. Het modernste van het modernste staat er inmiddels. Het resultaat vindt men terug in de kwaliteit.

Een andere techniek die niet aan Castaño zelf alleen mag worden toegeschreven is het systeem Doble Pasta. Hierbij wordt er tijdens de gisting een dubbele hoeveelheid druiven gebruik om meer concentratie in de wijn te krijgen maar zonder het tanninegehalte te verhogen. Vanzelfsprekend wordt dit systeem alleen toegepast voor de beste kwaliteit want het is kostbare zaak.

Contact La Gironde