Yecla, Bodegas Castaño - Monastrell: één van de mooiste druivesoorten van de wereld

nieuws

assortiment

onze wijnen waar

contact

Uit de historie kunnen we opmaken dat de druivensoort Monastrell (in Frankrijk Mourvèdre geheten) voor eerst opduikt als Murviedo en waarschijnlijk vernoemd is naar het gelijknamige plaatsje.

Dit is nog steeds de basis van alle rode wijnen die Castaño produceert. Wijnen van Monastrell, een variëteit met een tamelijk dikke, stugge schil worden niet zelden gedomineerd door tannines en ze smaken vaak wat rustiek. Door het hanteren van lage rendementen en gebruikmakend van de meest moderne technieken heeft Castaño door de jaren heen de Monastrell een meer gepolijst karakter weten te geven.

Daarnaast maakt men gebruik van druivensoorten die de Monastrell wat meer diepgang en verfijning moeten geven. Maar dit is slechts altijd maar maximaal 25% van de wijn. De Castaño's zijn dus niet bezweken onder de internationale druk van de inmiddels massaal geproduceerde Merlot's en Cabernet Sauvignon's die uit alle hoeken van wereld komen. Nee, onze Monastrell is uniek en men mag deze vandaag de dag mede door het perfectioneren van het hele proces, rekenen tot de één van mooiste druivensoorten van de wereld. Dat is en blijft het uitgangspunt van de familie. Een punt dat men best mag respecteren want een eenvoudige weg is het niet.

Contact La Gironde