Topkwaliteit Beaujolais van Vincent Lacondemine

nieuws

assortiment

onze wijnen waar

contact

De wijnen:

Lacondemine rosé: (jaargang 2004, Médaille d'Argent concours agricoles de Macon)

2500 flessen - Prachtige, heldere, lichtroze kleur, een aangename delicate neus met wat aardse tonen maar ook bloemen pêche de vigne (perzik). De mooie droge smaak is delicaat, met veel witfruit, wat aards, strak maar toch vol en zacht. Een hele fijne wijn met een fraaie zuurgraad.

Gastronomisch zeer goed inzetbaar bij o.a. groene asperge met rundercarpaccio.

Lacondemine rouge : (jaargang 2002, Médaille d'Or concours agricoles de Macon)

15000 flessen - Mooie donkere, volle kleur. Veel fruit met wederom wat aardse tonen. Structuur, mooi sap, verkwikkend zuur dat de wijn spannend houdt. Fijne tannine's wanneer de wijn jong is.

Wat ouder wordt deze Beaujolais dikker in de neus (confiture van aardbei/framboos), voller in smaak en ook steviger. Lekker bij een (knoflook)worst, een stevige vis met tuinkers en knoflook of met een warm geserveerde romige, rijpe geitenkaas met morilles of probeer eens met Chaource een romige kaas van koeienmelk.

Cuvee Vieilles Vignes 'Les Armoises' 

5000 flessen - een kwart van deze cuvee verblijft circa 3 maanden in barriques.

Niet zozeer om de wijn een houttoon mee te geven maar om de complexiteit van de wijn te verhogen. Hier komt de 'terroir' het meest tot expressie. Een stevige Beaujolais die heel wat gerechten aan kan. In de rijke fruitgeur een lichte toets van vanille en aardse tonen. De smaak is vol, vlezig met veel fruit en frisse zuren in de afdronk.

Neem minimaal 2 jaar de tijd voordat Les Armoïses gedronken wordt. Kan heel goed bij diverse vleesgerechten waaronder rosé gebakken rosbief met (Provençaalse) kruiden, kip met paddestoelen en een romige saus van rivierkreeftjes of kotelet met een pittige tomatensaus en mosterd.

De ziel:

"Mijn objectief is ten eerste een authentieke wijn produceren van hoge kwaliteit, gebruikmakend van hedendaagse moderne technieken maar met oog voor de tradities die mijn voorouders mij hebben doorgegeven. Daarbij wil ik de natuurlijke omgeving zoveel mogelijk respecteren om deze uiteindelijk in gezonde en vruchtbare staat over te kunnen dragen aan mijn kinderen."

 

Contact La Gironde