Topkwaliteit Beaujolais van Vincent Lacondemine

nieuws

assortiment

onze wijnen waar

contact

Vinificatie  :

De met zorg en met de hand geplukte oogst wordt per perceel geoogst en vergist.

Geen ontsteling en Vincent past een semi maceration-carbonique toe. Dan wil zeggen dat de tank wel afgesloten is maar dat er geen extra So2 wordt toegevoegd om het proces te versnellen. "Omdat ik mijn Beaujolais niet als snelle wijn wil maken maar juist de tijd neem om dat wat de natuur meegeeft in de wijn terecht te laten komen. Voorinweking van de druiven is daarbij een belangrijk aspect. Veel mensen kennen Beaujolais als jonge fruitige en tamelijk eenvoudige wijn. Mijn Beaujolais hebben structuur."

"Het aandeel Beaujolais Primeur dat ik maak is ook maar een heel klein. Ik gebruik alleen mijn jonge stokken ervoor want het is zonde om wijnen met een goede structuur die best een aantal jaren zou kunnen ouderen als Primeur te verkopen. Mijn wijnen hebben tijd nodig en zijn op hun best tussen de 1-4 jaar, al naar gelang de cuvee en jaargang. Zelfs mijn rosé kan met gemak 1-2 jaar oud worden. Ook maak ik Beaujolais die goed bij een maaltijd past, iets dat veel mensen buiten ons gebied te weinig kennen."

Na minimaal 6 maanden op cuve wordt de wijn gebotteld. Alles in 1 keer zodat er geen kwaliteitsverschil door het jaar heen kan ontstaan. 1 soutirage (oversteken), een lichte collage en een lichte filtering zorgen ervoor dat er zoveel mogelijk in blijft zitten wat erin hoort. Depot kan dus op termijn ontstaan.

Van de 30.000 liter wordt er 1/3 (nog) in bulk verkocht en 2/3 in fles (=25.000 flessen).

 

Contact La Gironde