Verslag oogst Mmmmm Blanco 2005

nieuws

assortiment

onze wijnen waar

contact

Vrijdag 2/9, einde vlaggetjesdag!

Om 8.30u heb ik een bespreking met Daniel Castaño, exportdirecteur waarna we om 10.30u samen gaan ontbijten. Aan het einde van het ontbijt geef ik aan dat ik weg moet om mijn oranje vlaggetjes uit de wijngaard te halen. Hij kijkt vreemd maar hij is wel meer van me gewend. Ik rij naar Espinal en haal alle, nou ja bijna alle, vlaggetjes eruit terwijl Antonio en 'mijn' plukkers de druiven voor Dominio Espinal binnen halen.

Ik ben verbaasd, ze dragen de M petjes die ik hen op dinsdag gegeven had. Het geeft me een voldaan gevoel, mensen te respecteren om wat ze doen niet om wat ze zijn.

Aangezien ik altijd te laat uit Yecla weg ga om mijn vlucht te halen neem ik me deze keer voor om dat niet te doen. Om 12.00u ben ik terug op de Bodega om iedereen gedag te zeggen. Ik moet echt om 13.00u weg om de vlucht van 15.40 op een normale manier te halen. Toch gaat het weer niet zoals het moet. Ik heb monsters nodig voor een klant die niet op de Bodega liggen maar op een andere locatie. Ik ga toch weer, zoals altijd, gehaast weg en rijd naar de locatie om deze monsterfles op te halen. Om 13.30 vertrek ik uit Yecla. Inchecken gaat snel en ik heb nog tijd voor een broodje.

Tijdens de vlucht denk ik alleen aan hoe het nu moet met M rosado en M tinto.

Yvonne wacht me buiten op het dakterras van Rotterdam Airport op en ziet me uit de kist stappen, met wellicht de gedachte dat ik nog steeds een oranje vlaggetje in mijn hand zou hebben. Nee, mijn gedachte en zorgen gaan al uit naar mijn volgende proyectos M. Lo siento, maar desondanks is ze na een week toch blij me weer te zien.

Ik ben opnieuw versleten, maar dankbaar om dit alles weer mee te mogen maken. De klus is voorlopig geklaard. Op 1 oktober gaan we verder, met 3 projecten tegelijk.

Marco Meeuwsen, wijnimporteur, wijnmaker, wijngek.

(meer over Bodegas Castaño)

 

Contact La Gironde