Verslag oogst Mmmmm Blanco 2005

nieuws

assortiment

onze wijnen waar

contact

Woensdag 31/8, de eerste fusten

Om 8.30 uur direct begonnen met selecteren want ik heb deze dag zeer veel te doen.

10.00u het eerste programma draait. Ik heb tussen door een bespreking met Paco en Antonio (de huischef-kok van Castaño) voor de komende wining-dining in oktober in Nederland. We zitten buiten op een krat het menu door te nemen want ik ga niet weg van mijn pers.

Om 13.00 uur is de pers klaar en leeg hem. Om 14.00 uur klaar met schoonmaken.

Iedereen is naar huis. Laat ik dit keer ook eens wat gaan eten maar wat schertst mijn verbazing? Het hek is afgesloten dus kan ik er niet uit. Gelukkig heb ik nog appels en yoghurt in de koelkast. Dat is een typisch Spaanse lunch. Ik zal volgende keer ook maar om de afstandbediening van het hek vragen.

Ach, na 10 jaar ben ik inmiddels kind aan huis. Om 16.00 uur komt mijn hulpdienst terug met de vraag heb je lekker gegeten? Ja hoor, geweldig eten hier in Yecla! We gaan aan de slag voor de 2e pers.

Die dag zal de most gebruikt worden om 5 van de in totaal 10 vaten direct te vullen. Een voor mij nieuw experiment. Ik heb dit jaar 5 nieuwe vaten gekocht en de vaten van vorige jaar bewaard. Ik wil kijken wat de resultaten dit jaar zijn als ik op verschillende manieren ga vinifieren in diverse fusten. Die 5 nieuwe fusten moeten vandaag dus schoongemaakt en gesulfiteerd worden, ook de 5 gebruikte fusten zullen moeten worden schoongemaakt.

Dat moet ik tussendoor doen want om 19.30 uur is de most klaar en moeten de fusten gevuld worden. Als iedereen naar huis gaat ruim ik mijn eigen rommel op, maak de pomp schoon, een verplichting voor elke dag. Binnen nog even de vloer schoonmaken maar zie het niet meer zitten om ook nog eens de pers schoon te maken. Het is 22.00 uur, ik vind het wel genoeg. De M most zit in de fusten dat is het belangrijkst.

Eten doe ik uit gemak in dezelfde tapasbar. Als ik aan kom lopen, ziet de overigens zeer knappe bedienster me al aankomen en wijst me naar het nog enige vrije tafeltje.

Ik probeer die avond 3 wijnen van de coöperatie van Yecla. Ik ben blij deel uit te maken van de Castaño's; de wijnen zijn velen malen beter. Slechte afsluiting van de avond, die wijn.

 

Contact La Gironde