Rioja, Bodegas de la Marquesa - Historie

nieuws

assortiment

onze wijnen waar

contact

De overgrootvader van de huidige eigenaar (Juan Pablo de Simon), Marques de la Solana begon halverwege de 19e eeuw wijnen te produceren volgens de Bordeauxmethode (alleen druiven van eigen wijngaard en kleine houten fusten).

Toen al werden de wijnen op fles verkocht aan geselecteerde afnemers in Spanje, Cuba en Frankrijk onder de naam Marques de la Solana. Tot vandaag de dag gebruikt deze Bodegas nog steeds alleen druiven van eigen wijngaard, hetgeen een zeldzaamheid genoemd mag worden.

Jaime, de zoon van Juan Pablo, de vijfde generatie, heeft onlangs zijn intrede gedaan in het bedrijf en lijkt in vele opzichten op zijn vader. Het enige wat voor hen telt is de zorg voor het land, het maken van de wijnen en de uiterst moeilijke taak van het assembleren van de 2500 fusten die er liggen. Van commercie willen ze eigenlijk niets weten. Er wordt dan ook zelden over prijs, de internationale markt of wat de consument verlangt gesproken. Ze vertellen wel graag met veel trots over hun wijn. Aan de ene kant zijn ze fijngevoelig, bescheiden en aan de andere kant hebben ze iets aristocratisch en dwingen ze respect af. Men weet dat ze tot een uitstervend ras behoren. Misschien is dat wel het unieke karakter dat de Valserranowijnen zelf ook hebben?

 

Contact La Gironde