Alf am Mosel, Weingut Christoph Rimmele

nieuws

assortiment

onze wijnen waar

contact

Merler Königslay-Terrassen Riesling Spätlese Feinherb
Schoon en delicaat bouquet van bloemen. Ondanks de restsuikers van circa 9 gram komt de wijn strak, mooi verfijnd en droog over. Dat deze verfijnde smaak zo mooi blijft komt mede door de ragfijne zuren in de wijn die de smaak van het begin tot het eind 'dragen'. Pas aan het eind wordt het geheel mooi afgerond door een subtiel en nauwelijks merkbaar zoetje. Het alcoholpercentage is voor een Duitse wijn vrij hoog; 12%, en dat maakt de wijn stevig en krachtig. Mooie begeleider van zalm of forel maar ook bij een lekkere hartige taart als aperitief. Minimaal houdbaar 10-12 jaar na de oogst.

Neefer Frauenberg
Ook dit perceel (0,5 ha.) is behoorlijk steil en ligt zuidelijk gericht, echter iets lager dan de Königslay, hierdoor krijgen de wijnen analytisch gezien een iets lagere zuurgraad. De stammen worden door Christoph hoog gehouden (1.60 m) met een beperkt aantal 'ogen' waardoor de opbrengst per stok gering is. Maar dat komt het mineraalgehalte van de wijn ten goede. De productie is gemiddeld slechts 1700 flessen per oogstjaar.

Neefer Frauenberg Riesling Spätlese Trocken
Naast een bloemig en stuivend bouquet zijn ook mineralen in de verfijnde geur aanwezig.
De smaak is strak, schoon en verfrissend. Ook hier weer mineralen die voortdurend door de zuivere smaak heen wandelen. Een wijn met een lange en zuivere afdronk waarbij de restsuikers van circa 7 gram het geheel werkelijk prachtig afronden.
Een zeer schone Riesling die zijn 'terroir' volledig tot uitdrukking brengt. Grote klasse!
Voor het werkelijk optimaal genieten zou men deze Riesling pas 5 jaar na de oogst moeten drinken. Een mooi visgerecht met een licht romige saus zou het prima doen. Maar vanwege de puurheid van de wijn is eigenlijk een gegrilde (vettige) vis met simpel en alleen een mooie olijfolie erover een nog betere combinatie.

Rimmele Cuvee Rot
Een blend van 75% Spatburgunder en 25% Regent. Veel fruit, een bepaalde zwoelheid met ondersteunde zuren maken deze wijn tot een makkelijk drinkbare, lichte rode wijn.
Even gekoeld het lekkerst. Apart, eigenzinnig en toegankelijk. Kan bij gegrilde vis, lichte vleesgerechten en harde kazen. Jong drinken is het advies.

 

Contact La Gironde