Roussillon - Château Les Pins/Le Cave de Vignerons de Baixas

nieuws

assortiment

onze wijnen waar

contact

Château Les Pins - Vin Doux Natureles

 

De Vin Doux Natureles, de natuurlijk zoete wijnen van Château Les Pins zijn van een zeer hoog kwaliteitsniveau. Zowel in kwantiteit als in kwaliteit zijn de VDN's van Le Cave de Vignerons in Baixas toonaangevend voor de Rivesaltes.

Het "natuurlijke zoet" in de wijn wordt verkregen door tijdens de gisting zuivere alcohol, die gestookt is van dezelfde druiven waarvan de wijn wordt gemaakt, toe te voegen aan de most. De gisting wordt hierdoor gestopt en de niet vergiste suikers geven de zoetheid aan de wijn.

Vin Doux Natureles en gastronomie gaan geweldig goed samen door de grote variatie in deze wijnen, zeker als we de wijnen van de Vignerons de Baixas en Château Les Pins nemen.

Château Les Pins, Muscat de Rivesaltes

Op geselecteerde hoger gelegen delen van de wijngaard groeien de edele Muscat druiven die voor deze wijn gebruikt worden. - Kleur: licht goud geel - Geur: druivenbloesem, mint, lichte honing - Smaak: zuiver muskaat, aromatisch, fris en zacht, met wat eau-de-vie. Een heerlijk aperitief bij een mooi paté (foie gras). Maar ook met een Roquefort, (vruchten) desserts en fijn gebak een waar genoegen. Lokaal wordt deze wijn ook voor een abrikozensorbet gebruikt; heerlijk en origineel.

Château Les Pins, Rivesaltes Ambré

Een topper! Gemaakt van Grenache blanc en Macabeu druiven die geoogst worden tegen de laagst mogelijke rendementen. De vergisting vindt plaats in deels nieuwe eikenhouten fusten waarna de wijn nog 3 jaar verder rijpt om een bewuste oxidatie te verkrijgen. Daarom kunt u Ambré, na opening nog enkele weken in de koelkast bewaren. - Kleur: schitterend oranje, amber - Geur: honing, gedroogde abrikozen, verrukkelijk vanille, fondant, caramel. - Smaak: enorm rijk, heerlijk vanille, gedroogde zuidvruchten. Alles zeer fijn en evenwichtig met een minutenlange achterblijvende finale die men alleen bij topkwaliteit tegenkomt. Een geweldig aperitief met gezouten amandelen of bij een gevogelte paté. Verder bij een zorgvuldig geselecteerd kaasplateau (met wat hardere en oudere kazen) of desserts waarin karamelachtige tonen voorkomen. Persoonlijke favoriet van de webmaster: bij een mousse van witte chocola!

Château Les Pins, Rivesaltes Primage

 

Bijzonder rood! De druiven Grenache Noir groeien aan stokken van meer dan 35 jaar oud, worden handmatig geplukt en met uiterste zorg geselecteerd. Na de vergisting en "rust-periode" van 12 maanden wordt Primage jong en vers gebotteld om zo het fruit te bewaren. Na ongeveer 2 jaar komt de wijn pas op de markt. - Kleur: donker, kersenrood, intens - Geur: aromatisch, rood fruit (bramen) - Smaak: geconcentreerd, dik fruit, mooi zoet, portachtig, stevig met wat fijne tannines op de achtergrond. Fraaie partner voor o.a. paté met preiselbeeren, bij diverse kaassoorten of desserts van (rode) vruchten en chocolade!

 

Contact La Gironde