Andrew Gunn's Iona

nieuws

assortiment

onze wijnen waar

contact

Focus op Sauvignon Blanc

Nog voor Andrew in '97 zijn wijnstokken ging planten besloot hij zich te focussen op slechts drie wijnen.

Het leeuwendeel Sauvignon Blanc, een klein deel   Merlot/Cabernet en een nog kleiner percentage Chardonnay. Omdat dit gedeelte tot het koelste gebied van Zuid Afrika behoort was dit een uitstekende keus.

Andrew's vermoeden werd al bij de eerste oogst bevestigd: door het koele klimaat lag de oogsttijd ruim 8 weken later dan de meeste andere gebieden in Zuid-Afrika. Het gevolg hiervan is dat de druiven rustig en langzaam tot volle rijping kunnen komen onder ideale weersomstandigheden. Resultaat: perfecte druiven om elegante wijnen van te maken.

Zijn eerste oogst bracht de Sauvignon Blanc 2001 voort. Meteen al een topper. De wijn werd als wijn van de maand gekozen voor SAA First Class en won de eerste prijs voor witte wijnen tijdens de Nederburg Auction in 2003. De 2002 kreeg direct maar liefst een Veritas Double Gold!

Op de website van de in Engeland beroemde Matthew Jukes lazen we een geweldig commentaar over de Sauvignon Blanc 2003. Na toestemming gevraagd te hebben om dit stuk te mogen plaatsen op onze website kregen we vrijwel direct een email terug met de permissie tot plaatsing mits we het maar onvertaald lieten. Dat waren we sowieso al van plan, omdat het op zo'n typisch Engelse manier geschreven, dat gewoon niet vertaald kan worden in het Nederlands. Voorwaarde verder was dat we de bronvermelding moesten doen, maar ook dat zouden we natuurlijk uit ons zelf al gedaan hebben.

Op de volgende pagina vind u wie Matthew Jukes is, daarna zijn commentaar over Iona's Sauvignon Blanc en daar weer na de link naar zijn bijzonder interessante website.

Contact La Gironde