Azienda Agricola Guerrieri-Rizzardi

nieuws

assortiment

onze wijnen waar

contact

Biologisch maar bewust niet gecertificeerd

Guerrieri-Rizzardi sluit zich aan bij grote bekende namen als Chateau de Beaucastel, Mas Daumas Gassac, Chateau Margaux en Ernst Loosen maar weigert om zich te laten leiden door de soms bureaucratische regelgeving. Ook begint biologische wijn een mode te worden en dat is een verkeerde gedachte gang. In feite werken wij hier al generaties lang op een verantwoorde biologische wijze.
"Het certificaat heb ik niet nodig, mijn afnemers weten dat we hier de natuur nooit onnodig zullen belasten," aldus Giuseppe.

Wijnmaken door Giuseppe
"Ik werk vrij simpel want de druif zelf moet het meeste werk doen. Zo probeer ik ieder jaar de expressie van het oogstjaar zo duidelijk mogelijk in de smaak van onze wijnen weer te geven. Er zijn bij ons in tegenstelling tot de 'nieuwe wereld' wel grote en kleine wijnjaren. Zo hoort het en zo moet het blijven. De tegenwoordig voorhanden zijnde techniek gebruik ik daarbij alleen als hulpmiddel".

  Binnen de oude vestingmuren van het stadje Bardolino, die in begin 1300 gebouwd werden in opdracht van de hertog van Milaan, bevindt zich de kelder van Guerrieri-Rizzardi. Men vindt er zowel kleine RVS tanks om druiven die afkomstig zijn van kleine percelen apart te kunnen vergisten, maar ook houten vaten in verschillende formaten.

Filteren doen ze bij Rizzardi nauwelijks dus kunnen rode wijnen depot vormen.

 

Contact La Gironde