Minervois, Château & Domaine La Gravette

nieuws

assortiment

onze wijnen waar

contact

Domaine La Gravette - Vin de Pays wijnen van Château La Gravette

Veel lekkere wijn voor een aangename prijs

Domaine La Gravette

In 1978 besloten Jean-Pierre et Josiane Orosquette zich in het zuiden van Frankrijk te vestigen op het landgoed La Gravette, met als doel kwaliteitswijnen te gaan produceren. In die tijd stond de Languedoc nog als "de wijnschuur van Frankrijk" bekend. Veel wijnen waren van matige kwaliteit omdat hoge productie prioriteit had. Echter Jean-Pierre en Josiane, beiden afkomstig uit families van wijnbouwers waren ervan overtuigd dat kwaliteit uiteindelijk ook in dit gebied belangrijker zou worden dan kwantiteit. De afgelopen jaren werden er veel investeringen gedaan om minder maar beter te produceren. De familie Orosquette bezit vandaag de dag zo'n 100 hectare wijngaarden in de buurt van het plaatsje Rustique in het Zuid-Franse wijngebied Minervois.

Door het gematigde klimaat krijgen de druiven veel zon. "Zonnige wijnen" zullen we maar zeggen. Mede door de moderne technieken, de passie en het vakmanschap maken de Orosquettes lekkere en eerlijke wijnen met een buitengewoon goede prijs-kwaliteit verhouding.                                            

Domaine La Gravette Blanc

Een zeer fruitige witte wijn gemaakt van Chasan, Grenache en Sauvignon Blanc druiven. Zacht fruit, wat tropisch, witte bloemen en lekker sappig. Zijn volle, zachte smaak maakt hem een heerlijke aperitiefwijn.

Domaine La Gravette Rosé

Cinsault en Grenache maken deze rosé tot een frivole wijn met veel fruit. Lekker sappig met tonen van frambozen en een zachte smaak. Goed gekoeld een lekkere doordrinker die een zomerse avond nog meer plezier geeft.

Domaine La Gravette Rouge

Merlot, Syrah en Caladoc zijn de basis van deze wijn voor alle dag. Het plezierige karakter van zondoorstoofd fruit, wat kruiden die bij een Zuid-Franse wijn horen en de ronde aangenaam zachte smaak maken La Gravette tot een allemansvriend. Maar gelukkig is de wijn eigenzinnig genoeg om niet tot categorie "nietszeggende wijn" te behoren waar helaas velen in deze goedkope prijsklasse zich nog steeds bevinden.

 

Contact La Gironde