Weingut Frank & Jutta Brohl, Pünderich an der Mosel

nieuws

assortiment

onze wijnen waar

contact

Frank en Jutta werken alleen. Indien nodig met de hulp van Jutta’s moeder en haar oom. Werken in de wijngaarden is hier ongelooflijk zwaar werk. De steile hellingen aan de Moezel laten het bijna niet toe om machinaal te kunnen werken. Uitsluitend handwerk dus, waardoor het respect voor dit soort wijnboeren wat ons betreft alleen nog maar stijgt. Verder is er in de kelder ook nog veel handwerk. Bottelen, etiketteren etc. alles doen ze zelf met eenvoudige maar doeltreffende middelen. Maar als het resultaat daarvan een wijn van grote klasse is, dan is het terecht dat daar een bepaalde prijs aan mag hangen.
Tenslotte blijven authentieke, zuivere en goedgemaakte Rieslings uit Duitsland, unieke wijnen die (naast de Elzas) ongeëvenaard blijven.

Punderich, Bereich Bernkastel, Grosslage Reiler vom heißen Stein
De wijngaarden van Pünderich liggen in het Bereich Bernkastel en vallen onder zgn. Grosslage Reiler vom heißen Stein. Op 160 hectare wijngaard zijn circa 70 wijnboeren actief. Daarnaast zijn er nog eens 50 die wel grond hebben maar die de wijnbouw niet als hun hoofdactiviteit zien.
Dat betekent een enorme versnippering van de grond. Daarom heeft men het aantal "einzellagen" teruggebracht naar 4 benamingen: Pündericher Mariënburg, Nonnengarten, Rosenberg en Reiler Goldlay.
60% van de wijngaarden is beplant met Riesling daarna komt Müller-Thurgau (35%) en anderen zoals Rivaner, Weissburgunder (Pinot Blanc), Spätburgunder (Pinot Noir), Kerner en Dornfelder.

Contact La Gironde