Weingut Frank & Jutta Brohl, Pünderich an der Mosel

nieuws

assortiment

onze wijnen waar

contact

De Wijnen

'Pia' Rivaner
Deze wijn is vernoemd naar dochter Pia. Rivaner is een productieve druivensoort die dikwijls magere wijnen oplevert waardoor hij een slecht imago heeft verkregen. Bij Brohl wordt hij "kort gehouden", daardoor is de opbrengst laag en de wijn mooi rijk van smaak. Voor de Pia cuvee worden de druiven ook nog eens met de hand geselecteerd. Alleen het mooiste fruit komt in aanmerking. Dat komt neer op slechts 1 fust van 1000 liter (1250 flessen).
Pia heeft een geur van rijp wit fruit en smaakt zachtdroog met verfrissende zuren die de vruchtrijke smaak van het begin tot het einde begeleiden. Pia kan een jaar of 4 oud worden maar jong gedronken is Pia echt zo’n (h)eerlijke witte zomerwijn die je drinkt op een zonnig terras en waarvan je al gauw zegt: "Doe nog maar een glas!"

Spätburgunder Rosé
Een sappige rosé die door zijn zwoelheid gemakkelijk drinkt als aperitief of bij lichte voorgerechten. Een bloemige neus, een zachte smaak met veel fruit en een heel verfijnd licht zoetje in de finale. Zeer delicaat geheel. Jong drinken. Slechts 1000 flessen beschikbaar.

Pündericher Mariënburg Riesling Spätlese Trocken
In de neus een complex geheel van honing, perzik, mineralen en zelfs wat kruiden. Zeer fraaie Riesling met hoog mineraal gehalte, uiterst delicaat zuur dat de rijke smaak van begin tot eind begeleidt. Mede daardoor heeft de wijn een lange afdronk. Dit is zo’n fijn-droge Riesling waar je bij iedere slok weer een ander smaakonderdeel ontdekt.
De druiven hebben net iets langer in de wijngaard mogen hangen (Spätlese) waardoor zich meer aromastoffen in de druif hebben gevormd. Frank laat de wijn op een natuurlijke manier uitgisten (zonder toevoeging van gekweekte gist). Het weinige restsuiker dat daarna achterblijft geeft de wijn juist net dat beetje rondheid en souplesse dat een droge Riesling nodig heeft. Een spannende wijn dus! Jong gedronken (maar 3-4 jaar oud mag zeker ook) lekker bij een breed gamma aan gerechten; salades met kip e.d., wit vlees, ook eend of gans, gegrilde en gestoofde vis met diverse sauzen of lekker als aperitief met stukje hartige taart of een vispaté. Minimaal houdbaar 5-7 jaar na de oogst.

 

Pündericher Mariënburg Riesling Spätlese
Duidelijk is dat het karakter door dezelfde wijngaard ook in deze (licht) zoete Spätlese opnieuw goed tot uitdrukking komt. Hoog gehalte mineralen, aangename zuren en een rijke smaak.
Een uitermate evenwichtig zoet, dat men zeker niet zal ervaren als zomaar een zoetje in een Duitse wijn. Dit alles is verfijnd en rijk in geur en smaak.
Buitengewoon verleidelijk om bijvoorbeeld als aperitief met een fijne paté of een pittig smakende taart te gebruiken. Ook bij Indische of Chinese gerechten goed te combineren.
Een dessert van vers fruit met iets van honingachtige elementen zal een goede afsluiter van uw maaltijd zijn. Maar vergeet niet, een echte grote Riesling wordt niet voor z’n 5e levensjaar gedronken. Minimaal houdbaar 10-15 jaar na de oogst.

Pündericher Nonnengarten Riesling Spätlese
Deze wijngaard geeft de wijn kracht, lengte en volheid. Iets minder finesse dan de Marienburg. Het iets hogere (leisteen)-zuur geeft op jonge leeftijd veel frisheid. Wat ouder wordt de wijn rijker, breder (honing en marsepein) en machtig in afdronk. Het is de investering absoluut waard om deze Spätlese enige tijd (3 tot 5 jaar) op te leggen. Uw geduld zal meer dan beloond worden. Houdbaar minimaal 12-15 jaar na de oogst.

 

Contact La Gironde