Algemeen nieuws uit de wereld van wijn, nieuws over La Gironde en onze nieuwsbrief

nieuws

assortiment

onze wijnen waar

contact

Wijnschrijver Robert Leenaers overleden

Geschokt was ik toen ik van een klant vanmorgen hoorde dat Robert overleden was. Dat kon toch niet? Waarom gaan de beste altijd het eerst!
 
Na het lezen van het emotionele stuk van Christian Gallec op wijnplein.nl wil ik ook nog iets kwijt.
 
Een van de "stampotwijnen" waar Christian het over had, was onze Roubaud Prestige, een Costières de Nîmes van een alleraardigste familie die wij importeren en maar mondjesmaat verkoopt vanwege het feit dat de wijn te eigenzinnig is. Ik had de wijn ingestuurd nadat Robert mij hierom gevraagd had. Sindsdien is het de Boerenkoolwijn geworden. Dat was Robert ... iedere goed gemaakte wijn heeft een doel !
 
Ik ben niet zo'n persman. Communicatie is niet mijn beste eigenschap. Maar met Robert kon je wel praten. Je had nooit het gevoel met de "pers" te praten maar gewoon met iemand die kon schrijven en verwoorden. Hij gaf mij van het begin af het gevoel een eerlijk, oprecht mens te zijn die eerst luisterde naar jouw passie, verhaal en gedrevenheid en dan pas reageerde.
 
Deze (pers) man was eigenlijk heel gewoon, bescheiden, warm  en met een enorme interesse voor niet alleen de wijn maar juist ook de mens erachter.
 
Ik ben bij hun thuis geweest, desserts met dessertwijn zitten testen voor zijn boek "Engeltjes op de tong". Meerdere malen heb ik hem (tesamen met een ongelooflijke sterke Louise) ontmoet in het buitenland, tijdens beurzen.
 
Altijd was hij geinteresserd in wat je deed. Hij zocht niet alleen de grote jongens op, maar ook kleintjes. Grote klasse. Ik zal hem zeker missen want hij was het voorbeeld hoe de pers moet omgaan met serieuze wijnhandel in Nederland.
 
Een beetje wrang is het ook door zijn onlangs verschenen nieuwe boek. Hij belde mij enige maanden geleden op. "Ik wil wel de wijnen die je zelf in Spanje maakt daarin vermelden, hoor.......... ". Trots als een pauw was ik, maar dat wist hij wel. Hij stuurde me ook nog een e-mail om de gegevens in zijn boek te controleren. Wrang omdat hij juist dit exemplaar niet persoonlijk voor me kan signeren, zoals hij dat al eerder heeft gedaan.
 
Robert was een van de meest integere en eerlijke personen die ik gekend heb. 
Het was gewoon een fijn mens!
 
Mijn medeleven voor allen die hem goed kende, in het bijzonder zijn gezin en vrouw Louise.
 
Marco Meeuwsen
 
Wijnimporteur
Wijnmaker
Wijngek

Contact La Gironde