Rhône, Domaine Les Asseyras

nieuws

assortiment

onze wijnen waar

contact

'Je zit goed' met Les Asseyras Côtes du Rhône blanc ….

Op de koelste plek van het domein is slechts 1 hectare aangeplant met gemiddeld 20 jaar oude stokken Viognier, Clairette, Macabeu en Bourboulenc. Deze druiven zorgen voor een zeer aromatische zachtdroge wijn die jong gedronken dient worden. Lekker sappig, en vol van smaak kan deze witte Rhone goed passen bij gerechten zoals een eenvoudige op de huid gegrilde vis met wat zeezout maar ook met een droge geitenkaas.

'Je zit goed' met Les Asseyras Côtes du Rhône rosé ….

Voor de rosé worden voornamelijk jongere stokken Grenache en Syrah gebruikt. Het is een wat kruidige wijn, zuiver, droog maar toch vol van smaak. Gewoon lekker eigenwijs….
Jong gedronken en voornamelijk tijdens die warme zomerse BBQ avonden, nou dan zit je goed.

'Je zit goed' met Les Asseyras Côtes du Rhône rouge ….

Een wijn die spreekt voor zichzelf met een geheel eigen(wijs) karakter. Niet zo’n in de massa geproduceerde Rhone waarvan je denkt het is geen vlees of vis. Kruiden (basilicum), diepgang in geur en smaak, lekker fruit maar ook tannine en zuren. Veel wijn dus. Elk jaar volgens de natuur gemaakt, elk jaar anders, dus een wijn om keer op keer te ontdekken. Jong en ligt gekoeld gedronken bij lekkere vleeswaren maar dan wel op z’n Frans. Ook lekker bij een eenvoudig bereid stukje gevogelte, vlees of een wat harde kaas. Houdbaar tot 4 jaar na de oogst.

 

Contact La Gironde